Postavi kao Homepage Dodaj u favorite Prkos.com
dragoplecko.prkos.com
(Autor: Drago Plecko)       NASLOVNICA
.
 

Sliku učitao: dragoplecko.prkos.com
Sliku učitao: dragoplecko.prkos.com
HITLEROVI AMERIČKI ROĐACI

Nepoznati detalji iz života njemačkog diktatora

Istina jest da postoji britanska linija Hitlerovih najbližih rođaka!


Najnovija teza koju lansira Times o tome da je Hitler imao vanbračno dijete sa svojom engleskom obožavateljicom ima vrlo malo argumenata i to iz dva razloga. Prvi je taj da je Hitler nakon samoubojstva svoje nećakinje Geli Raubal u koju je bio patološli zaljubljen postao izrazito aseksualan. Drugi je da sve dolazi iz kuhinje britanske obavještajne službe u vremenima kada se prvo procjenjivalo da bi lansiranje ovakove glasine naštetilo Hitleru da bi se od toga odustalo zato jer je prevagnula obrnuta teorija, a to je da bi mu takva vijest mogla dati „ljudsko obličje“. Očito se netko u današnje vrijeme dokopao starih planova za dezinformaciju koja možda i nije posve netočna.


Istina jest da postoji britanska linija Hitlerovih najbližih rođaka!


Naime, Hitlerov stariji polubrat Alois, koji je početkom stoljeća u Njemačkoj odležao dvije kraće kazne zbog krađa, otputovao je 1909. godine prvo u Paris a zatim u Dublin. Tamo je radio kao konobar u hotelu Shelbourne i upoznao svoju buduću suprugu, Irkinju Brigit Dowling. Ona je 1911. godine u Liverpoolu  rodila sina – Williama Patricka Hitlera.
U ranim tridesetima je mladi Hitler odlučio unovčiti slavno prezime i otputovao je u Njemačku. No, Fuhrer nije pokazao interes za svog nećaka i jednostavno ga je  dao zaposliti u nekom uredu, pa tvornici Opel i gurnuo u anonimnost. William Patrick je pokušao ucjenjivati svog strica obiteljskim prljavštinama, ali je, kada je shvatio kako bi to moglo završiti, razočarano napustio Njemačku.Godine 1939. godine pod okriljem novinskog magnata Randolpha Hearsta odlazi iz Londona, sa svojom majkom, na turneju po SAD. Tamo drži predavanja o situaciju u Njemačkoj koja posjećuje i po 1500 ljudi svake večeri.
Američka propaganda se odlučuje iskoristiti Hitlerova nećaka i unovačuje ga u Američku Mornaricu. Šokantna je koincidencija da je ime čovjeka koji ga je unovačio Hess, mada isti nema nikakve veze s ratnim zločincem ista prezimena! Naravno, izlaze i novinski naslovi tipa „Hitler se priključio Američkoj Mornarici!“.


Iza rata, William otvara laboratorij za analizu krvi na Long Islandu i upoznaje Phyllis s kojom se ženi i ima četiri sina. Prvi, Howard, pogiba u saobraćajnoj nesreći. Nema djece, kao ni ostala braća koja su se zarekla da neće imati djece kako bi Hitlerova loza zamrla zauvijek! Hitlerovi su već tada adoptirali prezime Stuart Houston. Što je vrlo čudno ako znamo da je William javno ispovjedao neprijateljstvo prema svom stricu. Naime, prezime Stuart Houston je dio imena poznatog britanskog vidovnjaka Chamberlaina koji je 1925. godine predvidio Hitlerov uspon na vlast i bio njegov veliki obožavaoc! Zgodan je detalj da je srednje ime prvog Williamova sina s američkom suprugom Adolphe.


Preostaje samo spekulacija koja je malo vjerojatna. Naime, Dowlingova, žena Aloisa Hitlera, napisala je u jednom rukopisu da je sam, tada 23-godišnji Adolf Hitler boravio kod svog polubrata u Liverpoolu 1912. i 1913. godine, da bi izbjegao probleme u Austriji. Kako je brak između nje i Aloisa bio pred raspadom, neki su zaključili da je nakon Williama Patricka imala još jedno dijete čiji bi otac bio Adolf Hitler. Povjesničar Walter Stein smješta Adolfa Hitlera u razdoblju od 1909 – 1913 godine u Beč, ali njihovo je druženje bilo sam povremeno pa je nemugće zaključiti je li jedan period u tom razdoblju Hitler doista otputovao u posjet Aloisu.


Zanimljiv je jedan bizarni detalj: u svojoj knjizi mnogo godina kasnije Stein je tvrdio da nešto s Hitlerom nije bilo u redu između ostalog i zato jer je imao samo jedan testis!

Objavljeno: 27.02.2008. u 17:54h
Broj jedinstvenih otvaranja (prvih 24h): 120
Prosječna ocjena: 3.33
Broj bodova: 399.6

Broj otvaranja uratka - Prvih 24h: 4517
Ukupno: 6656
Pošalji na mail:
Ocijenite sadržaj: Radove mogu ocijeniti samo posjetitelji koji još nisu glasali. Tekstove koji nisu autorski, kraći su od 800 znakova ili su stariji od 24 sata nije moguće ocijeniti.
Trenutno nema upisanih komentara.
Članke mogu komentirati samo članovi kluba.

Prijavite se u klub ili se učlanite ukoliko to još niste učinili. Učlanjenje je besplatno.

Postanite član:Prijava registriranih članova:
login
lozinka
login

lozinka

zapamti me